Стіл з мангалом: різновиди, характеристики, особливості вибору

Стіл з мангалом: різновиди, характеристики, особливості вибору

Столи з мангалом – це чудовий міні-комплекс для барбекю. Він містить у собі повноцінну піч та робочу поверхню. Кухар або ж мангальник  буде почувати себе природно. 

Різновиди столів з мангалом

Стіл з мангалом повинен бути не тільки естетично гарним, а й функціональним. Якщо барбекю планується для власного використання, важливо продумати 2 речі:

  • встановлення його на рівній поверхні;

  • віддалене встановлення від основної будівлі з метою пожежної безпеки. 

Обидва ці варіанти широко застосовуються та є дуже поширеними серед тих, хто любить гриль-меню. 

Виробники пропонують широку лінійку матеріалів, з яких може бути виготовлений виріб. 

Характеристики столів з мангалом

Найчастіше такі столи виготовляють з металу. Він має бути досить великого діаметру та мати спеціальний диск, що стійкий до корозії. 

Популярними є столи, що мають у своєму складі спеціальну мийку та піддони з ручками. 
Даний виріб не обов’язково використовувати за прямим призначенням. Він може виконувати функцію чудового каміна. 

Як вибрати мангал?

Перед тим, як вибрати стіл з мангалом, слід зробити акцент на його особливості. 

  1. Піч для звичайного шашлику. Стандартна споруда, яку можна вибудувати з цегли за власним проєктом.

  2. Гриль/барбекю, що передбачає металеву решітку. Побудова решітки потребує зварювальних процесів. 

  3. Коптильня. Необхідність дотримання температурного режиму та технологічного процесу.

  4. Смокер. Новітня технологія. 

Усі ці варіанти стануть чудовим рішенням для особистого використання, а також можуть стати чудовим вибором для барів та ресторанів міста. 

Класичний стіл для приготування на вогні передбачає наявність не тільки мангалу, а й робочої поверхні. Туди входить мийка, поверхня, шафки та безпосередньо мангал. 

Щоб обрати оптимальний варіант слід розглядати ряд факторів. Основними з них є наступні:

  • звична кількість гостей – найбільш вдалою буде компанія;

  • частота використання стола з мангалом – хоча б 1-2 рази на місяць.. 

Барбекю – це різновид проведення часу з друзями чи колегам. Саме тому прилади для цього має дуже важливе значення. Оригінальне декоративне оформлення зробить стіл неповторним, а друзям захочеться залишитись у гостях.

Отож, при виборі ідеального варіанта слід враховувати свої побажання. Стіл у вигляді мангалу стане чудовим рішенням для домашньої вечірки чи пікніку.  Він справить враження для  справжніх гурманів.

Джерело: https://elmakamin.com/kompleksy-barbekyu/?sl=uk